Music room extension- South Glos

 

The owners of this house in Winterbourne, South Glos, inherited a somewhat dilapidated garage, when they moved in. They patched it up several times, but knew it’s days were numbered, and that something much more attractive and usable could replace it.

20140423_173259

BEFORE- Extension from rear (with emergency weather protection!)

The owners wanted to create a utility space, ground floor WC and a music hobby room, while retaining a rear entrance to the house. The existing garage was a relatively narrow space, adjacent to a neighbouring garage and car port, but to the rear, the footprint widened slightly.

I designed and sought Planning and Building Regulations approval for the new structure, which incorporates a utility to the front, along with a front access door, a ground floor WC in the centre, a garden access door and small lobby area, following through to a separate music room, overlooking the garden.

The front space is a lean to roof construction, while the rear is a gable ended structure, which was design to fit around an existing conservatory, leaving open the option to replace the conservatory structure at a later date, if required.

The extension is well lit with windows, and roof lights, and the high, sloped ceilings add a feeling of space and drama. The music room is a versatile space, which could equally be used as a play room, dining space, study or guest bedroom.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.