Bath Extension

I was invited to see a completed project in Bathwick, Bath, a couple of weeks ago and it was a delight to catch up with the owner and see the finished work. The house is a mid terrace Victorian property with a typical L shaped footprint, leaving a narrow gap between the kitchen and the boundary line.

DSC06109

Before

I was tasked with designing an extension to fill in this gap, joining an existing adjacent extension and removing the existing small lean to extension to the rear, replacing it with a large lean to.

The extension has created a large open plan kitchen, dining and family space. The ceiling is high and plenty of roof lights flood the rear spaces with light. The structure which holds up the existing first floor helps zone the space, before large custom designed french doors spill out onto the garden space.

In addition to this room, the area previously used as a dining space has been reinstated to create a study/guest room. The window that once looked out onto the narrow side return has been retained, and a special glazed roof infill lets light down through.

The owners sourced a beautiful solid wooden kitchen from British Standard, and accessorised with great lighting, leather topped stools and an engineered oak floor.

Under the stairs we managed to squeeze in a shower room and WC, ensuring the extension is as practical as possible.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s