Family room and Utility extension in Bromley Heath

I recently photographed a completed extension in Bromley Heath, for a family who wanted to extend their existing kitchen/diner to create a family space. The existing house had a small lean to, which was original, which housed an awkward utility space.

Untitled

Before

DSC00668

The roof line of the existing lean to was raised, and the remaining space infilled, and this gave space for a nicely proportioned seating/play space and a more practical utility space. A small WC was also incorporated. Large skylights help make it a bright space, even on a dark day

DSC00674

This project was built under permitted development, avoiding the need for a planning application, ACHD sought Building Control and Wessex Water consents, and the owners did much of the work themselves, which helped reduce the costs.

DSC00676

The neighbouring house also engaged me to design a very similar extension (which can be seen in the photo above), which I’m hoping to return to photograph soon!

One thought on “Family room and Utility extension in Bromley Heath

  1. Pingback: Single Storey extension- South Glos | Alexandra Cork - Architectural Technician, Extensions and Planning Permission on Bristol, Bath and beyond

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.