Rear extension- Emersons Green

DSC02018

I recently went back to look at this completed extension in Emersons Green, which was built in the spring and summer this year. The existing house had a living room with patio doors to the garden, kitchen and a under-utilised conservatory. The houses didn’t lack space, but the separated room design meant that family life often felt disjointed, and the owners hoped to create something more integrated.

I designed a new gable ended single storey extension, and created one large kitchen-diner-family space and separate utility. The extension has a fantastic corner door and window feature, leading the eye out to the renovated patio and garden space, and a lovely apex window, a real feature in the room. Externally, brickwork has been finished beautifully to match the existing house detailing.

The owners selected a beautiful white marble floor, which really bounces light around.

A large island acts as a divider, and its bar style seating creates a real social hub for the house, as well as an informal dining space. The extension is a modern alteration to the owners home, giving them the integrated, bright space, suited to family life. As the extension largely replaces an existing conservatory, little garden space has been lost and a better connected with the exterior created.

ACHD designed, sought planning and building regulations consents.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.