Orangery extension on Rodborough Common

This house, originally a lodge on the edge of the Cotswolds, is a beautiful home with lovely period features. The house had an aging timber conservatory, and ACHD replaced this with an Orangery style extension.

This conservatory was beginning to dilapidate, and was separated from the main house with internal doors, limiting its use and making the adjoining living room dark. The owners wanted to replace the existing conservatory with a more useful extension in an Orangery style, and knock through into the living room to make a larger and more open room. ACHD designed the extension and sought planning and building regulations approval.

The Orangery has corner bi folds, which open to the garden and a large flat roof window which floods the space with light. The extension is built in matching stone, and the simple, modern detailing blends with the original house. The knock through creates a much larger space, creating a brilliant social room, perfect for family gatherings and parties.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.