Sun Room extension- Emerson’s Green

The owners of this detached house in Emerson’s Green have a beautiful rear garden, which they love to enjoy all year round. We designed this one storey ‘sun room’ in an awkward corner of the garden, gaining planning and building regulations permissions. Conservatories are notorious for being too cold in winter and too hot in summer and their glazed roofs are difficult to maintain. This sun room extension, fully insulated to modern standards, has a solid roof, with large bi-folding doors facing the garden and smaller windows on the front elevation. The result is a light, bright room, suitable and comfortable all year round. In summer, the bi-folds swing open almost the whole width of the room, allowing the outside in.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s